Tuesday, November 18, 2014

KANDUNGAN DI DALAM SEBOTOL QASEH

Mari kita berkenalan dengan isi kandungan utama yang terdapat di dalam sebotol qaseh gold.


MADU “…dengan itu keluarlah dari badannya minuman (madu) yang berlainan warnanya, yang mengandungi penawar bagi manusia (dari berbagai-bagai penyakit)…” (An-Nahl:69) “Ambillah, pergunakanlah olehmu sekelian akan dua penyembuh iaitu Madu dan Al-Quran.” (Riwayat Ibnu Majah)




KURMA “…dan gegarkanlah ke arahmu batang pohon kurma itu, supaya gugur kepadamu buah kurma yang masak. Maka makanlah dan minumlah serta bertenanglah hati daripada segala yang merunsingkan.” (Maryam:23-26) Sabda Nabi: “…berbukalah kamu dengan kurma sebab kurma itu barah (berkat)…” (Riwayat Abu Daud, Abu Darda’ dan Sayuti)



BUAH TIIN “Demi buah Tiin dan buah Zaitun, demi Gunung Sinai dan negeri Makkah yang dijadikan aman…” (At-Tiin:1) “Makanlah kamu semua dan makan darinya (Buah Tiin), sabda Nabi lagi “Sekiranya aku katakana sesungghnya buah yang turun dari syurga, maka aku katakana ‘inilah buahnya’ “ (Riwayat Abu Daud, Abu Darda’ dan Sayuti)





ZAITUN “Demi buah Tiin dan buah Zaitun, demi Gunung Sinai dan negeri Makkah yang dijadikan aman…” (At-Tiin:1) Firman ALLAH lagi: “…lampu itu dinyalakan dengan minyak daripada pokok yang banyak manfaatnya, (iaitu) pohon Zaitun…” (An-Nur:35) “Gunakanlah sari Zaitun sebagai lauk dan minyak sesungguhnya ia berasal daripada pohon yang diberkati/” (Riwayat At-Tirmizi dan Ibnu Majah)




DELIMA Delima dipilih kerana ia tinggi kandungan anti-oksidan. Seperti yang kita tahu, anti-oksidan penting untuk menghapuskan radikal bebas di dalam badan kita yang boleh merosakkan organ malah boleh menjadi penyebab kanser.





ZA'FARAN Dalam kitab perubatan Sayyidina Ali: “Sesiapa yang mengambil Za’faran tulen dan su’dun satu bahagian dicampurkan dengan madu, diminum sebanyak dua mithqal (sudu) setiap hari, beliau akan dikagumi akan daya ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir.” Za’faran juga masyhur di kalangan mereka yang mengamalkan perubatan secara Islam.




HABBATUS SAUDA' “Tetaplah kamu dengan Habbatus Sauda’ kerana padanya adalah penawar segala jenis penyakit melainkan As-Sam. Para sahabat bertanya ‘Ya Rasulullah, apakah itu As-Sam?’ Jawab Rasulullah: ‘As-Sam itu adalah maut.’ “ (Riwayat Bukhari)





AIR ZAM-ZAM “Air yang terbaik di permukaan bumi adalah air zam-zam. Ia mengandungi makanan yang bergizi dan meyembuhkan penyakit/” (Riwayat At-Tabrani). Sabda Nabi juga: “Zam-zam diberkati dan mengandungi makanan bergizi.” (Riwayat Muslim)







ARABIC GUM (MANNA) Arabic Gum juga adalah sejenis bahan yang sangat bermanfaat kepada tubuh manusia kerana ia merupakan pembekal ‘prebiotik’ semulajadi. Prebiotik adalah makanan kepada bakteria baik yang hidup dalam usus kita dan berperanan memastikan sistem penghadaman dan pembuangan berfungsi dengan optimum.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Sekiranya anda berminat dengan produk ini, sila hubungi saya seperti yang tertera di atas. 

Tuesday, September 30, 2014

TENANG LEBIH CEMERLANG




Ketenangan ialah tunggak utama kebahagiaan! Jiwa yang tenang akan merangsang kesihatan yang baik serta memancarkan seri pada wajah! Orang yang tenang tidak mudah dijangkiti penyakit insya Allah! Berusahalah untuk mencari ketenangan dengan mendekatkan diri dengan Pencipta di samping pelbagai cara lain termasuklah beriadhah & menjaga pemakanan.
~Tahukah anda bahawa Qaseh Gold mengandungi triptofan, sejenis asid amino yang diperlukan untuk menghasilkan seretonin dalam tubuh yang menstabilkan emosi!~



 (whatsapp/LINE/sms)

Maria Yusoff : 019-2374546
Fairuz Tulus : 019-2747441

Wednesday, June 11, 2014

EL Kerana anak Demam??



Setiap bulan Anda ambil Emergency Leave (EL) kerana anak anak demam? Prestasi kerja menurun kerana fikirkan kesihatan anak anak ?

Adakah ANAK anda:
- kerap demam
- kerap batuk
- Sakit kepala
- kerap selesema
- kerap berulang ke klinik
- lesu dan lemah
- tidak gembira
- Hidung sering tersumbat
- Pernafasan tersekat
- Kerap bersin
- Gatal hidung dan bahagian muka
- Hidung dan mata berair
- Hilang selera makan - Anak anda sering sembelit - Anak anda picky eater
- Anak anda sering sakit/batuk/selsema
- Anda terlalu kurus
- yang tidak suka makan sayur
- yang sukar makan ubat
- yang suka makan makanan segera/makanan rapu

Maka ANAK anda patut diberikan Qaseh Gold Junior. Kenapa?

Qaseh Gold Junior ialah campuran minuman botani formulasi Makanan Sunnah seperti Kurma, Madu, Kismis, Tiin, Zaitun, Delima, habbatus Sauda' dan air Zam Zam. Dipekayakan juga dgn Bayam, Kismis dan Badam/Almond InsyaAllah membantu :

- menguatkan antibodi anak agar sukar jatuh sakit - mencergaskan badan dan mencergaskan otak - membekalkan serat dan seterusnya dapat melawaskan pembuangan dan menyokong tumbesaran. Insya Allah

*****************************

QASEH GOLD: MUDAH-MURAH-MUJARAB Prevention Is Better Than Cure: Sunnah Drink Qaseh Gold.

✔ 100% HALAL (Produk Bumiputra ISLAM) ✔ IMP - Islamic Manufacturing Practice


RM68(semenanjung)
RM75(sabah/sarawak)
*harga termasuk postage

*********************************************************************************
No telefon/whatsapp/LINE : 019-2374546
Email: qainachomey@gmail.com atau pm www.facebook.com/messages/qainasihat

mohon sertakan
nama penuh:
alamat penghantaran :
no telefon :
bukti pembayaran :
 
 


Dapatkan segera dengan harga yang mampu dimiliki oleh anda



Maklumat terkini di FB: Qaina Healthcare

Monday, June 9, 2014








SAYA MAHU ZURIAT!!!

Masih belum dikurniakan ZURIAT? Anda dah cuba bermacam -macam jenis ubat , Supplement mahupun Pembedahan? Tapi anda masih Tidak Hamil.
Berikhtiarlah dengan PEMAKANAN SUNNAH yang terdapat dalam QASEH GOLD
Sukar HAMIL adalah berpunca dari masalah kesuburan isteri atau suami atau kedua-duanya.
Pelbagai Faktor yang menyebabkan Ketidaksuburan seseorang seperti :
☛ penyakit organ peranakan seperti cyst,fibroid dan endometriosis
☛ kegagalan ovulasi
☛ ketidakseimbangan hormone
☛selalu senggugut
☛ masalah keputihan
☛ anemia
☛ umur
☛ stress
☛ merokok/alcohol
☛ period tidak teratur
Kita jangan salahkan sesiapa dalam hal ini. Apa kata kita BACK TO BASIC dimana kita kembali amalkan makanan sunnah di zaman Rasulullah iaitu KURMA dan MADU yang mana ia adalah bahan paling utama dalam QASEH GOLD.
QASEH GOLD ialah formulasi Jus Makanan Sunnah unggul dan herba terpilih untuk meningkatkan tenaga fizikal, minda dan emosi serta menjana kesihatan.
KEUNIKAN BAHAN-BAHAN QASEH GOLD dimana ia dibuat bahan utama adalah KURMA dan MADU. Disamping itu Minyak Habatussauda, Tiin, Delima, Air Zam-Zam, Za’fran, Gam Arab, Gingko Biloba, Sireh.
QASEH GOLD juga mengandungi terapi al-Quran dan dikilangkan secara Islamik (IMP), 100% HALAL dimana ia Produk Bumiputera Islam.
Set Kehamilan QASEH ini mengandungi :
a) QASEH Gold Adinda (Untuk Isteri) – tambahan bahan adalah passiflora, manjakani dan pegaga.
b) QASEH Gold Kekanda (Untuk Suami) - tambahan bahan adalah guarana, tribulus dan ashwaganda.
c) SOLE (kedua-dua) – sole sgt penting untuk masalah apa pun sebab sole beralkali jadi minum air campur sole inshaALLAH badan kita jadi neutral dan detox semua kotoran dalaman..kan air terbaik air zam zam air yang paling tinggi alkali tetapi susah nak cari. Sole adalah pengganti zam zam
2 jenis bahan utama dalam QASEH iaitu KURMA dan MADU banyak memainkan peranan sebagai agent untuk kehamilan.
KURMA
- Menyokong pembentukan sel darah merah yang sangat diperlukan oleh mereka yang cuba hamil.
- Di samping itu, kurma juga kaya dengan triptofan, sejenis asid amino yang diperlukan untuk menghasilkan serotonin. Serotonin penting untuk memberi ketenangan kepada tubuh, menstabikan mood, melegakan stress dan memperbaiki kualiti tidur.Kesemua ini akan mempengaruhi keseimbangan hormon yang akan meningkatkan kesuburan.
MADU
- Kaya dengan mineral dan asid amino untuk membekalkan nutrisi kepada sistem peranakan serta merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil.
- Selain itu SIREH bertindak membantu membina rahim dan system peranakan.
➊KHASIAT QASEH GOLD KEKANDA untuk Suami:
-------------------------------------------------------------
✔ MERAWAT/ PENAMBAHAN tenaga batin
✔ Melancarkan perjalanan darah dengan lebih baik
✔ MENINGKATKAN bilangan & kuantiti sperma
✔ MENAMBAH daya seksual lelaki dan kesuburan lelaki
➋KHASIAT QASEH GOLD ADINDA untuk Isteri:
-------------------------------------------------------------
✔ Menguatkan rahim
✔ Meningkatkan tahap kesuburan
✔ Membina sel darah merah
✔ Membekalkan NUTRISI kepada sistem peranakan
✔ Mengatasi masalah KEPUTIHAN
✔ Melegakan STRESS
✔ Menstabilkan hormone
✔ Merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil
Alhamdulillah dah ramai yang mendapat zuriat dengan mengamalkan QASEH GOLD.
* Berikhtiarlah selagi mampu kerana anak adalah menyeri rumahtangga. Insyallah dengan makanan sunnah ini membuahkan hasil yang anda tunggu selama ini!
Harga Set Kehamilan QASEH adalah harga mampu milik..
Dapatkan segera produk TERLAJAK LARIS sekarang sebelum kehabisan stock!!!!


RM200(semenanjung)**harga termasuk postage
RM215(sabah/sarawak)**harga termasuk postage

*********************************************************************************
No telefon/whatsapp/LINE : 019-2374546
Email: qainachomey@gmail.com atau pm www.facebook.com/messages/qainasihat

mohon sertakan
nama penuh:
alamat penghantaran :
no telefon :
bukti pembayaran :
 

Maklumat terkini di FB: Qaina Healthcare